Gastenboek

Zet in het vakje “naam” onderaan deze pagina je naam en je woonplaats.
Je e-mail adres, je eigen website, of een reactie mag natuurlijk ook.
Als je mij een bericht wil sturen, gebruik dan a.u.b. de contactpagina.

57 gedachten over “Gastenboek

 1. Martin,

  compilatie gelezen op 5 mei (!) en petje af voor research en vasthoudendheid. En jammer dat verhaal niet kompleet te krijgen is nadat je je het schompes hebt gelopen om feiten boven water te krijgen. Hopelijk krijg je nog aanvullende informatie aangedragen uit onbekende hoek waardoor wat gaten gevuld kunnen worden …

 2. Wat een mooie en indrukwekkende zoektocht.
  Door het leven van Fien aan het licht te brengen zal ze niet vergeten worden.
  Petra

 3. In een stuk uitgelezen: kippenvel. Dank jullie wel voor het delen van dit bijzondere verhaal. Zoals al door anderen genoemd werd: het maakt tastbaarder wie we op 4 mei herdenken en waarom. Ontzettend indrukwekkend.

  Liefs, Malou

 4. Wat een bijzonder en indrukwekkend verhaal…….aan een stuk door gelezen!
  Goed dat je dit wilt delen!
  Liefs, Marjan

 5. Een bijzonder verhaal. Ongelooflijk dat jullie met deze zoektocht naar aanleiding van een herinnering van je moeder zo’n geschiedenis boven water hebben kunnen halen! Jullie hebben niet alleen grondig onderzoek verricht, maar het ook op boeiende wijze beschreven. Dank voor het delen; ik las het aan de vooravond van 4 mei, en dankzij jullie weet ik nu iets meer van één van de vele mensen die we morgen herdenken.

 6. Een heel bijzonder verhaal; de moeite van het verspreiden meer dan waard!

  Goed werk, Martin en Hanneke!!!

  Jef Vincent

 7. Wat een ontzettend mooi, bijzonder en hartverscheurend verhaal… Jullie hebben degelijk speurwerk verricht! Mijn complimenten hiervoor.
  Een goede basis voor een boeiende roman?

  Hartelijke groeten van een (ver)familielid!

 8. Beste Martin,

  Dank je voor dit indrukwekkende verhaal en je uitgebreide zoektocht. Het is heel bijzonder dat mijn moeder jouw tante Fien gekend heeft en ook dat ze tot haar dood bevriend is geweest met jouw moeder. Jammer dat we niets over tante Fien hebben kunnen vinden in mijn moeders nalatenschap. Hartelijke groet, Sabine.

 9. Hoi Martin,

  Ik ben beginnen te lezen en kon niet meer stoppen.
  Een aangrijpend verhaal over een tijd die wij ons niet meer kunnen voorstellen.
  Ontzettend knap dat je dit allemaal hebt kunnen en willen uitzoeken.
  Het zou eigenlijk best een roman of een filmscenario kunnen worden!
  Ik zal het verhaal zeker doorsturen oa naar onze kinderen zodat zij ook nog wat van de oorlog meekrijgen. Recent kregen we een (veel beperkter) verhaal van een pas overleden oom, die zij ervaringen in de oorlog opgeschreven had.

  Bedankt, Jos

 10. Martin en Hanneke, een prachtig, indrukwekkend verhaal. Ik heb het bijna in één ruk uitgelezen.
  Respect voor de speurtocht, maar dat is jullie wel toevertrouwd.
  Aan het einde had ik net als jullie de vraag: Hoe en wie was tante Fien echt?
  Ik sluit me aan bij Jullie dochter Irma, zij verwoordt e.e.a. heel mooi.
  Nu weer aandacht voor de kleinkinderen!
  Een oud studiegenoot.

 11. Het is een prachtige site en een prachtig verhaal geworden. Zonder meer een echt monument voor Tante Fien. Ondanks dat ik haar nooit heb gekend, ben ik toch blij dat ik haar door het onderzoek heb leren kennen. Ze was iemand met een hart, dat is duidelijk. Zo hebben we weer een klein stukje van de puzzel die de oorlog nog steeds voor veel mensen is.

 12. Hoi papa,
  De afgelopen maanden brachten jij en mama zowat meer tijd door in archieven over heel Nederland dan bij jullie eigen kleinkinderen. Na het lezen van dit verhaal begrijp ik waarom: Wat een enorm aangrijpend en ontroerend verhaal. Ik ben er trots op familie te zijn van deze bijzondere vrouw. Dankzij jou zal ze nooit vergeten worden.
  Je dochter.

 13. Martin en Hanneke, heel bijzonder dat jullie de tijd hebben genomen om onderzoek te doen naar deze bijzondere én moedige vrouw. Door dit document zal zij zeker niet vergeten worden en evenmin de personen die een (belangrijke) rol in haar leven hebben gespeeld.
  Chapeau!!! Paul

 14. Wat een dramatisch en ontroerend verhaal ! Ik kon ook niet stoppen met lezen!
  Martin wat een geweldig knap stuk werk. Goed dat meer mensen dit kunnen lezen ! Hartelijk bedankt hiervoor !

 15. Martin, I have read only a part today; however, I will continue to read it and hopefully translate it so Mickey and Jennifer can learn about this member of our family. Our moms “the twins” certainly shared a unique “growing up time” and their admiration and love for Tante Fien was always obvious to me. Their time with her left a huge influence on both of them. I wish my mom had been able to know all this, at least to this point. As you well know, the twins have always had their thoughts and questions. Thank you for this gift of the story of Tante Fien.

 16. Wat een verhaal! Ik kon niet stoppen met lezen! Dankjewel Martin , tante Fien zal niet vergeten worden.
  Lilian

 17. Het was een eer om mee te mogen werken aan dit project, de reconstructie van Josephine Nievelstein’s leven. Een unieke vrouw, die moedig haar eigen weg ging en niet boog voor wat de maatschappij in die tijden van een vrouw verwachtte. Bitter te weten dat juist haar deze vrijheid zo wreed werd genomen.
  Martin, ik bewonder je voor je nooit nalatende doorzettingsvermogen! En ik sluit me geheel aan bij je woorden dat dit verhaal nooit vergeten mag worden, … niet alleen vanwege Fien die ons hart stal en voor altijd een plekje in onze gedachten zal hebben maar ook omdat de mens te snel vergeet en men nog steeds “die andere” haat en veroordeelt vanwege afkomst, huidskleur, religie of geaardheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.